Naujienos ir įvykiai
Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva įmonė „JCDecaux Lietuva“ miesto centre nuo Liepos 15d. atidaro 24 stoteles, kuriose dviračių mėgėjams siūlomi 200 dviračių.
Skaityti plačiau
„Kultūros nakties“ (anksčiau – „Tebūnie naktis!”) metu Vilniaus aikštes, gatves, parkus ir netikėčiausias erdves užpildo įvairiausių meno rūšių projektai – muzika, šokis, teatras, kinas, fotografija, šiuolaikinės instaliacijos ir daugybė kitų. Vienos nakties festivalis Lietuvoje pradėtas rengti 2007 metais besiruošiant „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ renginiams. Tiesa, pirmaisiais metais festivalio metu Vilniaus mieste vyko tik apie 40 renginių, o renginių, juos rengiančių menininkų ir dalyvių kasmet vis daugėjo – praėjusiais metais kultūros ir meno festivalis miesto svečius ir gyventojus pakvietė į 130 projektų, kuriuos pristatė 400 menininkų iš Lietuvos ir užsienio šalių, skaičiuojama, jog renginiuos dalyvavo apie 100-150 tūkstančių žmonių.
Skaityti plačiau
Gegužės 31 – Birželio 2 d. 3 DIENOS NON STOP!
Skaityti plačiau
Šiltuoju metų laiku sostinės panorama galima grožėtis nuo aukščiausio senamiesčio pastato – Šv. Jonų bažnyčios varpinės. Istorinėje varpinėje veikia modernus liftas ir lankytojai nevargindami kojų gali užkilti į 45 m aukštyje įrengtą apžvalgos aikštelę.
Skaityti plačiau