Rekomenduojame
Dabartinė rotušė pastatyta XVIII a. pabaigoje pagal L. Stuokos-Gucevičiaus projektą. Rotušės aikštė - viena seniausių ir svarbiausių Vilniaus senamiestyje, joje vyksta Kaziuko mugės, koncertai, svarbūs miesto ir valstybės renginiai.
Skaityti plačiau
Tai vėlyvojo klasicizmo – ampyro stiliaus statinys. Rūmuose buvo įsikūrusi Vilniaus vyskupų rezidencija, vėliau Rusijos generalinis gubernatorius, o karo metu - Prancūzijos imperatorius Napoleonas. Nuo 1997 m. rūmai pritaikyti Lietuvos Respublikos Prezidento rezidencijai.
Skaityti plačiau
Pilies muziejus buvo atidarytas 1960 m., o nuo 1968 m. jis tapo Lietuvos nacionalinio muziejaus padaliniu. Bokšto viršuje įrengta apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria nuostabi Vilniaus panorama. Į pilies kalną galima pakilti keltuvu.
Skaityti plačiau
Aušros Vartų koplyčia su malonėmis garsėjančiu Švč. Mergelės Marijos, Gailestingumo Motinos, paveikslu yra viena reikšmingiausių religinių, istorinių ir kultūrinių Lietuvos vietų; pagrindinė Dievo Motinai dedikuota Vilniaus arkivyskupijos šventovė, į kurią veda daugelio kraštų ne vien katalikų, bet ir ortodoksų piligrimų keliai.
Skaityti plačiau